"Den verkliga upptäcktsresan består inte i att söka nya landskap utan i att se saker med nya ögon."

VAD HÄNDER I JULIETTES liv PÅ SENASTE TIDEN?

Våren 2017

Nu blev det ett rejält hopp i tiden... Grundskolan är slut för Juliettes del, och hon fyller snart 18 år. Juliette har fortfarande assistans varje vaken timme, och dubbelassistans några gånger i veckan för speciella aktiviteter. Favoritaktviteterna just nu är fortfarande badhuset, men numera också Zumba som både Juliette och hennes systrar tycker är jätteroligt!
Kommunikationen sker mest via tecken vilket är en fördel eftersom man alltid har händerna med sig. Dock har hon en hel del egna varianter av tecken som man får lära sig helt enkelt. :)

Skolan är igång igen

Och det känns riktigt bra! Juliette är med på gympan och tränar tecken varje dag. Vi i famijen har fått börja en tecken kurs via barnhabiliteringen vilket är kul, spännande och utmanande! Men det är bra. Det är inte bara Juliette som behöver utmaningar! :)

När hon inte är i skolan är hon ute lite, tittar på film, eller gör nåt tjejigt som att sminka sig. Kolla så fin man kan va! Här har även håret plattats.

Utflykterna fortsätter hon med varannan söndag när vi kan ha dubbelassistans. En kul grej hon gjort är att hälsa på "gamla" assistenter, så det kommer hon fortsätta med.
Hon har också besökt djuren på Stadsbondgården, Katthemmet, och Mariebergsskogen i Karlstad. Hon provar också på att äta ute, och har blivit riktigt duktig på att vänta på sin mat med tålamod. :)

Sommarlov :)

Juliette och vi har haft ett riktigt bra sommarlov med massa utflykter och nya utmaningar som hon har klarat av galant!! Heja Juliette! Här får ni ett smakprov på vad hon pysslat med...

3 dagar kvar!

Så här glad är våran 15-åring på morgonen! I alla fall idag. :)

Nu är det bara 3 skoldagar kvar. Det är skolavslutning på torsdag. Och idag är det utflykt. Juliette ska åka buss och allt. Det blir säkert jättekul!

Hemma efter skolan har det nya spabadet blivit MYCKET uppskattat av Juliette!! Och självklart uppskattat av alla oss andra också förståss. Vi får se om Juliette även vill bada i spabadet mitt i smällkalla vintern? Men det är långt dit, tack och lov!! :)

Snart är det sommarlov!

Mindre än en månad kvar till sommarlovet. Men vi har tjuvstartat sommaren med att öppna upp poolen och värmt upp till 30 grader. Idag var det premiärdopp för Juliette som var ivrig att hoppa i. Hon tecknade spontant och tydligt att hon ville bada och ha baddräkt innan hon skulle gunga. (Hon gungar varje dag efter skolan). Sen gick hon in i lilla poolhuset för att byta om medan baddräkten hämtades. Hon kommer ihåg rutinerna! Så här roligt var det att bada. :)

Sportlov!

Juliette hade Sportlov vecka 9, och precis lagom tills lovet skulle börja fick vi äntligen beviljat dubbelassistans några timmar per halvår. Så det ska vi ta vara på under loven! Så Sportlovet blev debut för dubbelassistansen. Två utflykter blev det. Först till stallet på tisdagen, och sen till Gjutviken på torsdagen. Det blev mycket lyckade utflykter. Stallet gör vi om igen snart, det kommer en lovdag snart i mars.
Juliette verkligen älskade att träffa vår väns tre ponnys. Hon gav dom morötter, borstade en av dom, ledde ut den till hagen, och satt sen och fikade med de små hästarna som utsikt.
Och Gjutviken var också mysigt. Dit kan man åka igen och kanske grilla när det är bättre väder. Här följer nu två fotogallerier från dessa två utflykter. Klicka på bilderna så förstoras dom. :)

Juliettes Vardag.

Ja först och främst går hon i skolan till kl 13 varje dag. Hemma blir det mest film, musik, pussel, frisyrer, byta kläder, och pysslande med hennes iPads som hon använder simultant. Sätter hon på en låt på den ena iPaden så lyckas hon sätta på den exakt samtidigt på den andra. Och förutom detta så är det massa lek med syskon både ute och inne.

Från Barnhabiliteringen har Juliette fått bollväst och kedjetäcke. Sedan dess känns hon mycket mer harmonisk och utbrotten har minskat. Hon tar självmant kedjetäcket när hon ska slappa framför en film eller i andra situationer där hon vill slappna av. Jättebra!

TalkTablet

Vi använder mycket pekkartor, eller bildkartor, som vi har laminerade och tillgängliga både här hemma och i skolan. De skapar vi med hjälp av ett program som heter InPrint, och som skrivs ut av Barnhabiliteringen. Men Juliette tycker också om att använda bilder i TalkTablet på sin iPad. Både Juliette och vi kompletterar fortfarande vårt tal och pekande med stödtecken.

loading...

Minnen från Sommarlov :)

loading...