HÄR BERÄTTAR FYRA ASSISTENTER OM SIG SJÄLVA OCH OM HUR DET HAR VARIT ATT JOBBA MED JULIETTE OCH SON-RISE.

Assistent 1

Det är svårt att beskriva hur fantastiskt det här jobbet faktiskt är. Att nästan varje dag få gå och leka med en person man verkligen älskar och ser gör framsteg är så väldigt fint och det är otroligt svårt att beskriva den lilla underbara tjejen i en presentation så här.

 

Juliette är en eldsjäl. En fruktansvärt stark, nyfiken, envis och underbar person som får alla som träffar henne att falla som käglor. Vi har utvecklats båda två så otroligt under den här tiden och vi lär varandra nya saker varje gång vi träffas.

 

Hon imponerar på mig i så väldigt många lägen, att prova på nya saker är vardagsmat för henne. Det spelar ingen roll om det inte är det bästa hon vet, hon gör det ändå – tills det är färdigt. Hennes tålamod har blivit så väldigt mycket större, man kan kräva lite mer utav henne och hon kämpar på och klarar av det utan problem.

 

Jag är väldigt glad att jag har fått ta del utav Son-Rise, Juliettes underbara familj och framförallt Juliette själv.  Hon har promenerat rakt in i allas hjärtat, även i mitt.  Jag älskar dig din busunge!

Till Juliette:

Assistent 2

Innan jag började jobbet här på Lyckorummet Assistans AB visste jag inget om själva programmet Son Rise eller autism, så allt var väldigt nytt för mig, men det tog inte alls lång tid tills jag hade fått ett stort hum om vad det var.

 

Detta personliga assistent yrket skiljer sig så mycket från andra sådana jobb.  Här bjuds det på så otroligt mycket energi, glädje och entusiasm och galenskaper att utomstående skulle bli fundersamma på om detta verkligen var ett jobb, för kan man verkligen ha så kul när man jobbar?!  Ja tänk för att man kan det.  Vi i arbetslaget och familjen strävar efter att få Juliette ut ur sin autism, men vi försöker inte tvinga henne ur den, utan vi ger henne ett alternativ att ta del av det livet vi lever.  Sen om hon väljer det eller inte är helt upp till henne.  För oss är den största prioriteringen att hon mår bra just här och just nu.

 

Ska jag jämföra Juliette nu med hur hon va när jag började här vet jag inte riktigt vilka ord jag ska välja för att få er att förstå vilka framsteg hon tagit.  Hon tar ständigt kontakt med oss och man ser i hennes blick att hon är ”med”.  Hon stänger oss inte ute lika mycket, utan hon är väldigt lätt kontaktbar.  Vi har mer lekar där vi leker tillsammans och det bästa är att hon själv tar initiativ till att starta en lek.  Hon kämpar med språket och tycker det är kul att lära sig.  Detta får mig att vilja kämpa mer MED Juliette, vill hon kan vi!

 

Juliette får mig verkligen att le och uppskatta det jag har.  Denna lilla tjej som egentligen inte är så liten längre har lärt mig så mycket om livet, att små saker gör stor skillnad, att ta vara på tiden jag lever just nu.

 

Varje pass med Juliette är en upplevelse, man vet aldrig vad som kommer att hända,hon är som ett litet kinderägg denna tjej, 2 överraskningar i en! 

 

Jag ser så mycket mig i Juliette, vi är så otroligt lika på många sätt. Vi har mycket bus för oss, älskar att skratta, är oss själva till 100%, envisa, hett temperament men framför allt förstående och omtänksamma.

 

Även fast autistiska har svårt för att visa att dom känner empati för andra kan man verkligen se hur Juliette kämpar för att kunna förstå och bevisa att hon finns där när man har en tuff dag och det värmer så otroligt mycket i mitt hjärta, och jag älskar henne verkligen för  det och ALLT annat hon gör. För mig är Juliette guld värd och jag vet att framtiden ser ljus ut för henne.  Vi har tagit ett stort kliv fram och fler kommer vi ta, vi är på väg!

 

Assistent 3

En dag läste jag i tidningen att Lyckorummet sökte en assistent åt en autistisk flicka. Nyfiken som jag genast blev, ringde jag upp och fick en tid för jobbintervju. Redan samma dag hade jag fått jobbet. Jag har nu jobbat med Juliette flera år och jag trivs jättebra! 

 

Jag kom snart att älska den här vackra, underbara flickamed sitt fina, lockiga hår och bruna ögon.

Juliette är en härlig tjej med glimten i ögat och med henne blir det aldrig tråkigt. Vi känner varandra utan och innan, accepterar varandra som vi är och tillsammans gör vi framsteg.


Det är ett givande jobb där du som person har ett bra tillfälle att utvecklas. Jag har lärt mig att fokusera i nuet, ta dagen som den kommer och göra det bästa av den.  Jag slappnar av på ett sätt jag inte gjorde förut och på så vis har jag väldigt roligt med Juliette.

 
Jag är tacksam över att få vara en del av Juliettes utveckling och är oerhört glad över att jag fått lära känna så underbara människor. Jag kan inte riktigt förstå att jag faktiskt får betalt av att leka med en av mina bästa vänner! Jag älskar dig Juliette!

 

Assistent 4

Det hela började med ”jag behöver ett jobb”. Då visste jag inte att det skulle bli ett sådant fantastiskt, lärorikt och trivsamt jobb. Juliette har tagit med mig på en oförglömlig resa in i hennes värld, och i hennes Son-Rise rum där hittar vi på de mest roliga och galna sakerna.

 

Under min tid hos Juliette har hon verkligen utvecklats och lärt sig massa nya saker. Hon är flexibel och utmanar sig själv på nya nivåer hela tiden. Att jobba med Son-Rise är helt fantastiskt, man jobbar inte bara med Juliettes framsteg utan även med sig själv.  Jag har utvecklats enormt som människa och funnit sidor hos mig själv som jag inte trodde jag hade. Jag ser fram emot fortsatta framsteg och massa skoj, med Juliette!

 

"Dom som säger att något är omöjligt att göra borde inte avbryta dom som gör det!"